Kontakt

Místo pro Vaše kontaktní údaje.

Domácí boilies

12.1.2016 Trvalý odkaz



1. Rozklepněte si vejce do misky - v průměru to vychází 5-6 vajec na 1/2 kila nebo 10-12 vajec na 1 kg směsi. 2. Do misky s vejci přidejte všechny tekuté přísady (předem odměřené podle receptu (je to v ml, někdy stačí pár kapek). Tekutými přísady se myslí: aktivátory, ovocné chutě, oleje, glm, aminokomplexy apod. Po přidání všech tekutých přísad řádně promíchejte. Můžete i lehce šlehačem. 3. Nyní si vezmem další misku a začneme si připravovat sypkou směs. Do těchto směsí řadíme všechny druhy mouček, ať už je to masokostní, rybí, kukuřičná apod. Dále to jsou sladidla a také sem patří partiklové částice jako je konopí, ptačí zob, sezamová seminka, řepka atd. Nakonec samozřejmě můžete používat směsi 50/50, které se neobávejte vůbec používat a pro začátečníky jsou nejlepším řešením pro první výrobu boilies.Nakonec směsi zase řádně promíchejte, aby se všechny směsi dobře promíchaly 4. Takto připravenou směs začneme po částech přisypávat do misky s vejci a pomalinku z toho vytváříme těsto. Nesypeme tam vše, stačí aby to mělo takovou konzistenci, aby jsme mohli s těstem dále pracovat na pracovní desce a pomalu tam přidávat zbytek směsi. Těsto řádně propracujte, aby se co nejlepe spojilo. Mělo by mít konzistenci jako bramborové těsto na bramborový knedlík (může být i o něco hustší). Když už máme hmotu propracovanou, dáme ji do igelitového sáčku a vložíme do lednice na 30-40 minut odpočinout. 5.Hned jak vytáhneme z lednice uděláme si válečky z kousku těsta.Dáme do rollballu a válíme. 6.A dáme do hrnce s vařicí vodou asi tak 10min (já to dávám na 15min ale každý jak chce). Vytáhneme s hrnce a dáme na utěrku.vychladnout.

Průměrná známka: 2,20

Komentář ke článku (10)